Over Ons

Over ons

Welkom naar Golden Thali


Golden Thali traditionele Indiase & Nepalese restaurant vindt u in het zuid van Amsterdam OP Olympiaplein. Golden Thali Restaurant staat bekend om zijn gastvrije bediening en authentieke, traditionele Indiase & Nepalese gerechten zoals fijne curries, tandoori-specialiteiten en vegetarische gerechten.
U kunt bij ons Restaurant ook terecht voor bedrijfs-diners, bruiloften en recepties. Het restaurant biedt de mogelijkheid om groepen tot wel 70 mensen te ontvangen.

Thali

Het Hindi woord thali verwijst naar het bord


Thali is een Indiase en Nepalese maaltijd die bestaat uit een selectie van verschillende gerechten. Thali-gerechten variëren van regio tot regio in Zuid-Azië en worden meestal geserveerd in kleine kommen, katori genoemd, die op een rond dienblad worden geplaatst, de eigenlijke thali; vaak wordt een stalen dienblad met meerdere compartimenten gebruikt. Typische gerechten zijn rijst, dal, groenten, roti, papad, yoghurt, kleine hoeveelheden chutney of augurk en een zoet gerecht om het af te maken. Restaurants bieden meestal een keuze uit vegetarische of op vlees gebaseerde thalis. Afhankelijk van het restaurant of de regio, bestaat de thali uit delicatessen die in die regio voorkomen. Over het algemeen begint een thali met verschillende soorten brood, zoals puris of chapatis, en verschillende vegetarische specialiteiten.
Thali heeft meer dan één betekenis; in het overheersende gebruik verwijst het Hindi-woord thali naar het bord, meestal van staal, waarop voedsel wordt geserveerd. Maar thali betekent ook een bepaalde stijl en soort voedsel dat in restaurants wordt geserveerd. Wanneer u thali bestelt, krijgt u een netjes, gerangschikt bord (ja, dat wordt ook wel een thali genoemd) met meerdere kommen vol met voedsel. kom langs en laat ons je meenemen op een reis van de fantastische smaken van India en Nepal met ROYAL NON-VEG THALI & ROYAL VEGETABLE THALI.

Nederlands